A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának sürgős felhívása

1956. november 09. 6:33 ● 01:49

00:00 00:00

A műsor leirata

Figyelem, figyelem! Most megszakítjuk programunkat, hogy a Genfi Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának egy sürgős felhívását közvetíthessük. A felhívás így hangzik.

A Genfi Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának ma tudomására jutott, hogy Budapesten a harcok tovább folytatódnak, és hogy a nagyszámú sebesültnek sürgős orvosi segítségre van szüksége. A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága azzal a kéréssel fordul mindkét harcoló fél parancsnokságához, hogy ideiglenes fegyverszünetet rendeljen el a sebesültek elszállítása céljából. Ez a felhívásunk egyértelmű az első Genfi Konvenció 15. cikkelyével.

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának sürgős felhívását hallották, amelyet most orosz nyelven megismétlünk.

Mezsdunarodnoje Pravlenyije Krasznovo Kreszta v zsenyili polucsilosz szvednyije, sto panvi szegymovo nojabrja v Budapest vszjo jescso prodolzsalisz boji, i sto nyezacsiszlenim ranyenim nye mogla bity otkazano neobhogyimaja pomoscs. Mezsdunarodnoje Pravlenyije Krasznovo Kreszta obrascsajetsza sz nasztojatelynim prizivom k otvetsztvennim rukovogyityeljam i ucsasztnyikam bojov otgyelity peremena, kotorij szgyelomu vozmozsnuju evokuaciju ranyenih. Nasztojascsij priziv gyelajutsza Mezsdunarodnim Provlenyijem Krasznovo Kreszta szoglasznij po sztatyjam pjatnadcatij pervoj Zsenyevszkoj Konvenciji.

Kedves hallgatóink, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának sürgős felhívását hallották magyar és orosz nyelven.

Információk

Adásba került1956-11-09 6:33
Hossz0:01:49
CímA Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának sürgős felhívása
MűsorkategóriaFelhívás
Ismétlések
1956-11-09 6:33
Műsor letöltése MP3