Kiáltvány! Hol van Mindszenty bíboros?

1956. október 29. 11:54 ● 05:02

Fábián Károly
00:00 00:00

A műsor leirata

Szignál

Hol van Mindszenty bíboros? A kormány "tüzet szüntess!" rendelete nem elég! A magyar nép Mindszenty bíborost akarja hallani!

Szignál

Hol van Mindszenty bíboros? Nyilatkozzék a kormány. A magyar nép nem tűri, hogy a nép nevében ártatlanul elítélt, és életfogytiglani börtönbe vetett Mindszenty bíborost a kommunisták fogva tartsák. A győzelmes szabadságharc vezetői addig nem állnak szóba a hazaáruló kormánnyal, míg a kormány ki nem engedi Mindszenty bíborost a fogságból. Mindszenty hercegprímás kezdettől fogva szembeszállt a kommunisták féktelen garázdálkodásaival, a kormány jogtalan rendeleteivel, erkölcstelen intézkedéseivel. Ezekre így válaszolt:

"Értésére adjuk az illetékeseknek, hogy az ilyen rendeleteknek nem vetjük alá magunkat! Az üdvözítő Jézus nekünk már 2000 éve megmondta, hogy mit hirdessünk. Nagy áldás az emberekre, ha van fölöttük valaki, aki a leghatalmasabbnak is megjelöli, mi jogos és mi nem jogos. Mi lesz a népekkel, ha az igazságnak ez a szava elnémul körünkben?"

Mi lett volna a magyar néppel, ha nem lett volna Mindszentyje? Mi van Mindszenty bíborossal? Kivitték őt az országból? Hol van Mindszenty bíboros? A győzelmes magyar nép feleletet vár! Követeli Mindszenty bíboros azonnali szabadon bocsájtását! A hatalom a nép kezében van. Most az emberi jogok győzelmét kell biztosítani.

A magyar nép tudja, hogy a kommunisták az emberi jogokról hallani sem akarnak. A magyar nép nem bízik a hazaáruló kormányban! Elég volt a zsarnokságból! A magyar nép hősi halottai a szabadságért áldozták életüket! A szabadságnak és az emberi jogoknak kell most győzniök most hazánkban. Az erőszaknak többé nem szabad visszatérnie Magyarországra.

Erre a legbiztosabb garancia, ha Mindszenty bíboros azonnal visszatér Esztergomba. A magyar hercegprímás volt az, aki nyíltan megmondta: "Az erőszak természete az, hogy ma csak szavazatot kényszerít ki, holnap már fenyegetésekkel szorít munkára, holnapután háborúba visz, majd erőszakkal a megsemmisülésbe kerget."

Elég volt a kommunista zsarnokságból! Elég volt a jogtalan elhurcolásokból, kirakatperekből, ítéletekből, ártatlanok kivégzéséből! Elég volt az emberi jogok meggyalázásából! A magyar nép titkos és szabad választást követel. Titkos és szabad választáson akarja megválasztani vezetőit. Új alkotmányra van szükségünk. El kell söpörni a kommunizmus minden jogtalan intézkedését! Gazdasági, társadalmi, politikai szervezeteit. A kommunista zsarnokságnak minden maradványát ki kell takarítanunk az országból, a magyar életből! Az új magyar életnek a legszentebb emberi jogok és emberi méltóság megingathatatlanul szilárd talapzatán kell felépülnie! Ezt az építőmunkát a magyar nép csak szellemi és lelki vezetőjével, Mindszenty bíborossal akarja elvégeztetni. A magyar nép Mindszenty bíboros azonnali szabadon bocsátását követeli! Mindszenty bíboros térjen vissza Esztergomba! Vegye át a Magyar Katolikus Egyház irányítását! Vezesse az ország lelki újjáépítését. A kommunista kormányban a magyar nép nem bízik! A magyar nép Mindszenty hercegprímást akarja hallani! Mindszentynek Esztergomban a Magyar Katolikus Egyház élén a helye! A magyar nép Mindszenty bíboros azonnali szabadon bocsájtását követeli!

Szignál

A magyar nép követeli, engedjék szabadon Mindszenty bíborost! Azonnal engedjék szabadon!

Szignál

Itt a Szabad Európa Rádiója, a Szabad Magyarország Hangja!

Információk

Adásba került1956-10-29 11:54
Hossz0:05:02
CímKiáltvány! Hol van Mindszenty bíboros?
MűsorkategóriaFelhívás
Ismétlések
1956-10-29 11:54
SzerkesztőFábián Károly
Műsor letöltése MP3